Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

VI tager hånd
om lokalsamfundene

I Global Timber har vi sat ambitionen højt, når det kommer til bæredygtighed. Det rækker langt udover selve vores produkt, nemlig hårdttræ. Vi sætter en ære i at kende hele vores værdikæde i dybden og menneskerne bag. Derfor engagerer vi os også i, hvad der foregår i de samfund, vi agerer i.

 

THE SISTER DULCE OF POOR PEOPLE ASSOCIATION I SANTARÉM, BRASILIEN

Dybt inde i den brasilianske regnskov ligger byen Santarém ved Amazonfloden. Her finder man The Sister Dulce of Poor People Association; en forening, der hjælper udsatte unge og ældre, tilbyder dem kurser for at forbedre deres egne levevilkår samt tager imod fattige flygtninge, som ellers ingen steder har at tage hen. For at kunne få det hele til at løbe rundt, er foreningens ansatte frivillige, der hjælper disse mennesker af et godt hjerte og for at få et bedre lokalsamfund.

 

Hos The Sister Dulce of Poor People Assiociation hjælper de folk i nød med bl.a. maddonationer og medicinsk assistance; ting som ellers ses om basale nødvendigheder i andre dele af verdenen. Det kan både være personer fra lokalområdet, der har brug for hjælp, men foreningen har også åbnet deres arme for flygtninge fra nabolande, som flygter fra fattigdom og håbet om et bedre liv.

Men foreningen tager skridtet videre ved at tilbyde kurser til udsatte børn og mødre, så de kan transformere disse færdigheder om til et fremtidigt levebrød. Kurserne indebærer alt fra musik og capoeira dans til håndværk og sprog. Man må sige, at The Sister Dulce of Poor People Assiociation efterlever udtrykket ”giv en mand en fisk og han vil blive mæt i dag. Lær ham at fiske og han vil blive mæt for altid”. (give a man a fish and he will eat for a day. teach a man to fish and he will eat for a lifetime)

Med denne bæredygtige tilgang til deres samfund, var der ingen tvivl hos Global Timber. Vi sætter en stor ære i at hjælpe så godt vi kan i de områder, vi er involveret i. For os er vores leverandører en del af vores værdifulde grundlag, og vi ser dem som en vital del af vores virksomhed. Denne forening repræsenterer sådan et initiativ, vi ønsker at støtte, og da vi har sourceret træ i området i over 25 år, er vi allerede engageret i samfundet.

”Hvert år laver vi en donation på €10.000 til et godt formål, og vi hørte om The Sister Dulce of Poor People Assiociation gennem vores lokale samarbejdspartner, som fortalte om deres gode arbejde. Sådan en forening som denne giver så meget til deres samfund, som giver meget til os, så vi ville gerne gengælde tjenesten. Forhåbentlig kan det også inspirere andre til at følge samme vej.” udtaler Søren Vinther, medejer af Global Timber.

Derfor besluttede Global Timber at donere €10.000 til The Sister Dulce of Poor People Assiociation grundet deres noble arbejde for de udsatte og engagement i lokalsamfundet for en bæredygtig fremtid.

 

VORES FORPLIGTELSE

Da Global Timber opererer mange forskellige steder i verdenen, er vi heller ikke bange for at erkende vores ansvar over for planeten. Vi vil derfor være med til at gå forrest i kampen, og vi stiller høje krav til os selv og vores samarbejdspartnere. For at sikre vi opfylder vores krav om at sikre en mere bæredygtig fremtid, har vi valgt at fastsætte tre interne mål for 2025, som vi mener kan være med til at skubbe udviklingen i den rigtige (grønne) retning:

  • Et mål om at 80% af vores materialer kommer fra certificeret skove

 

  • At vi hvert år støtter et initiativ som skaber forbedringer i de lokalsamfund og områder, vi opererer i

 

  • At oprette, vedligeholde og styrke kommunikationen med stakeholders og medarbejdere for at sikre opnåelsen af miljømål gennem konstant forbedring af vores egen rolle i branchen