Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

Stor efterspørgsel
på certificeret træ

Mens markedet for hårdttræ mærker følgerne af COVID-19 pandemien, oplever Global Timber en stigende efterspørgsel på certificeret træ. Faktisk er salget af certificeret træ steget med 77% i perioden 2019-2021 for den aarhusianske trægrossist (grafik).

Specielt byggebranchen er meget interesseret i det bæredygtige materiale, udtaler salgschef Søren Vinther: ”Vi kan mærke, at byggeriet er meget interesseret i at følge den bæredygtige retning ved at bruge mere træ i deres bygninger. Ved at anvende træ, er bygningerne med til at binde CO2 samtidig med, at hårdttræ er både meget holdbart og vedligeholdelsesfri, hvis man vælger at lade det patinere.”

Certificeret træ er ikke bare en del af sortimentet for Global Timber. Som en del af firmaets CSR-strategi, har bæredygtigt og certificeret træ et specielt fokus. Målet er, at minimum 80% af salget skal være certificeret træ i 2025, og denne udvikling ser ikke ud til at stoppe lige forløbelig ifølge Søren Vinther:

”Vi kan jo se, at efterspørgslen på bæredygtige materialer stiger hele vejen igennem værdikæden. Certificeret træ er fældet ved bæredygtigt skovbrug, så man ikke begår afskovning. Når slutbrugeren udtrykker ønske om miljøvenlige alternativer, lytter både savværker, importører og trælaster. Dét har en effekt.”

Kort fortalt betyder bæredygtigt skovbrug, at man ikke fælder mere træ, end hvad skoven selv kan producere, så den kan holde sig sund og rask. Derfor kan man som slutbruger gå efter produkter, der er certificeret gennem godkendte mærkninger som f.eks. FSC® (FSC-C018269) og PEFCTM.

Certificering bliver også mere og mere udbredt blandt skovejere, som vælger at få deres skove certificeret. Som grafen viser, bliver der hvert år indlemmet mere og mere skov i certifikationsprogrammerne, hvilket indikerer en lysere fremtid for verdens skove.


Graf fra rapporten “Forest Certification Update 2021: The Pace of Change.