Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

FSC-UGEN
SÆTTER FOKUS
PÅ BIODIVERSITET

Den lodne larve i billedet ovenfor er larven af bøgenonnen. Denne larve er Global Timbers symbol på biodiversitet i løbet af FSC-ugen, som løber fra d.4. – 10. april 2022 (FSC-C018269).

 

Fokus på mindre kendte træsorter i vores sortiment

På Global Timbers lager kan man finde over 40 træsorter inden for hårdttræ; alt fra de populære sorter såsom Sipo, Sapele, Ipé eller Cumaru til de mindre kendte som Tali, Araracanga (Canga) eller Garapa.  Dem vil vi sætte mere fokus på i denne artikel, som er skrevet i forbindelse med FSC-ugen 2022.

 

Dette års FSC-uge (4-10. april) står i biodiversitetens tegn. Biodiversitet er synonym med artsrigdom, og i skoven refererer den til alle livsformer, der findes. Det omfatter ikke kun træer, men også et væld af planter, dyr og mikroorganismer. Antallet af forskellige arter er nøgleordet – en plantage med 1.000 palmetræer har en lav biodiversitet, mens en skov med 100 træer af forskellige arter har en høj diversitet.

 

Biodiversiteten er nemlig enorm vigtig for naturen. Det er derfor, at skovejeren i FSC-certificerede skove skal udpege en procentsats af det certificerede areal som minimum skal bevares og fremme biodiversitet. Her skal man bl.a. sikre gunstige forhold for sjældne eller truede arter. Derudover skal mindst 5% af det skovbevoksede areal udpeges til urørt skov[1].

 

Tænk i alternativer og hjælp skoven

Tropisk træ[2] har en lang række gode egenskaber såsom lang holdbarhed, styrke og æstetik, hvilket giver arterne en stor spændvidde af anvendelsesmulighederne. Der findes mere end 50.000 træarter i de tropiske skove, men vi udnytter normalt kun en lille del af disse. Derfor er mange træsorter overset på det internationale marked i dag, da efterspørgslen ligger hos de mere kendte træsorter. Derfor er det vigtigt at begynde at tænke i alternative muligheder og udvælge sine træsorter efter kvaliteter og egenskaber i stedet for at gå efter samme træsorter som før.

 

Medlem af FSC Danmark og sponsor for mindre kendte træarter

I Global Timber er vi stolte af, at vi bidrager til at bevare vores globale skove gennem vigtige miljøcertificeringer. Vi anerkender og støtter det arbejde Forest Stewardship Council® (FSC®) laver for at fremme bæredygtig tropisk skovbrug på det danske og europæiske marked. Derfor har vi indgået et samarbejde med dem, hvor vi sponsorer deres program for mindre kendte træarter (Lesser Known Timber Species) og er blevet medlem af FSC® Danmark dette forår.

 

For at styrke vores løfte om at beskytte biodiversiteten i skovene, deltager vi i FSC-ugen for at sætte fokus på biodiversitet herhjemme. Vi har valgt larven af bøgenonnen som vores symbol på biodiversitet i de danske skove. Larven lever på bladene af løvtræer som eg, bøg, pil, birk og tjørn. Den og alle de andre små dyr er med til at holde skoven og kloden i gang. Ved at vælge FSC® certificerede produkter, er man med til at støtte vores biodiversitet og skovens væsner – fra de helt store til de helt små.

 

[1] www.fsc.dk

[2] Dansk Træforening