Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

VERDENS MEST
MILJØVENLIGE
BYGGEMATERIALE

Træ er fantastisk.

Det er et naturligt skabt materiale med et neutralt klimaaftryk, som kan bruges til nærmest alt. Træ er modstandsdygtigt, fleksibelt og smukt.

Mennesker har altid fyldt deres hjem og omgivelser med træ. Udover at være et praktisk byggemateriale, påvirker træ vores velbefindende på en måde, som intet andet materiale kan.

I dag bruges træ i mange forskellige applikationer.

 

Arkitektur

Træ er længe blevet brugt i arkitekturen, både til konstruktion, beklædning og til at skabe indre rum.

Med industrialiseringen kom en øget tilgængelighed af alternative byggematerialer, og antallet af nye bygninger i træ faldt.

I de senere år har der dog været fornyet fokus på træ som byggemateriale. Dette skyldes især træets gode miljømæssige egenskaber og et øget fokus på bæredygtigt byggeri.

Trae.dk har dedikeret en side til en række nævneværdige byggerier i træ. Disse inkluderer blandt andet højhuse, lufthavne og personboliger.

Den unikke kombination af fleksibilitet og styrke som træ besidder, findes i få materialer. Dette, kombineret med en høj grad af modstandsagtighed overfor vind og vejr, gør træ til et populært materiale – også når der skal bygges højt.

 

Møbler

Træmøbler har altid været populære verden over. Det har de, fordi træ er smukt, og fordi det har en særlig effekt på os mennesker; vi har lyst til at røre ved det, være tæt på det – træ er rart.

Det er også et fantastisk materiale at lave møbler i. Træ er relativt let at manipulere; det kan skæres, slibes og bøjes. Når møblerne er skabt, holder de en livstid. De er robuste, uden at være for tunge.

Bliver man, som forbruger, træt af udtrykket, kan de slibes, høvles, olieres, sæbebehandles, males, lakeres eller bejdses – alt sammen uden at skade materialet.

 

Gulve og terrasser

En af de mest populære udnyttelser af hårdttræ er til gulve og terrasser.
Hos Global Timber sælger vi hvert år flere tons træ til netop disse formål. Det gør vi, fordi træ er hårdt, smukt og har gode akustiske egenskaber.

Terrasser i hårdttræ modstår årstiderne, og kræver ingen behandling for at holde længe. Ubehandlede får det en sølvgrå patina med tiden. Trænger terrassen til fornyelse, kan den let slibes og genbehandles med eksempelvis olie.

Hårdttræsgulve er ligeledes enormt modstandsdygtige overfor skrammer og ridser, og kan let friskes op med slibning og efterbehandling.

 

Maritimt

Træ bliver også brugt en del i de maritime erhverv, både som byggemateriale til sejlbåde og havneområder. Igen er det træets modstandsdygtighed overfor vind og vejr, som gør det særligt egnet til brug i vand.