Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

TRÆETS
LEVETID

Levetid

Levetiden på træ afhænger af træsort og placering af træelementet. I tørt klima, kan alle træsorter i princippet holde evigt, men dette er et tænkt eksempel. Generelt gælde,r at hårde træsorter holder længere end bløde og at jo mindre fugt, træ er udsat for, jo længere vil levetiden være.

På Global Timber XTwood har vi en eksempelvis en forventet funktionstid på helt op til 75 år.

 

Genbrug

Træ skal helst genbruges så mange gange som muligt, inden endt levetid. Er dele af en konstruktion beskadiget, kan disse bortskaffes, mens resten genbruges til eksempelvis haveprojekter, møbler eller mindre træobjekter.

Træaffald fra savværker og konfiskerede møbler mv. kan omdannes til plader og genbruges i andre byggeprojekter. Jo længere træet består, jo længere lagrer det kulstof, og jo mere positivt bliver dets energiregnskab.

Mange savværker benytter også rester fra opskæring som energikilde, når de tørrer skåret træ.

 

Bortskaffelse

Træ er en fornyelig ressource og en vigtig kilde til vedvarende energi. Når det brændes, genererer det mere energi, end der er blevet brugt på at producere det.

Ved afbrænding kan træaffald erstatte fossile brændstoffer som kul, olie og gas. Den mineral- og næringsholdige aske kan også benyttes som gødning efterfølgende.