Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

Global Timber
støtter børnebibliotek
i Congo Bassin

Hvert år donerer Global Timber €10.000 til et velgørende projekt i en af de nærområder, vores hårdttræ bliver importeret fra. I 2023 gik donationen til det offentlige i landsbyen Ngombé i Republikken Congo.

 

IFO biblioteket er et offentligt bibliotek midt i den enorme congolesiske jungle. Biblioteket er en forlængelse af skolesystemet, og børn fra lokalområdet har adgang til bøger, spil, kurser og, takket være Global Timber, nu også computere.

Global Timbers donation er blevet brugt til nye, opdaterede materialer og computere til biblioteket. Muligheden for at lære at bruge IT øger børn- og voksnes livskvalitet, og styrker deres eksistensgrundlag i en digital verden, siger Ms. Audrey Mampouya, bibliotekar.

Global Timber leverandør Interholco, som ejer savværket i Ngombé, gør meget for at fremme FNs verdensmål i området.
Dette gør de blandt andet ved at sikre alle børn i Ngombé lige adgang til kvalitetsuddannelse gennem donationer til biblioteket og skolen. Samtidig støtter biblioteket lokalsamfundet og dennes mulighed for livslang læring, ved at udbyde IT-kurser hvor alle kan deltage på lige fod.

IT-kurserne bliver fyldt rekordhurtigt op, og de er en værdifuld tilføjelse til et bibliotek, som er fuld af viden. Som Interholco’s artikel beskriver: “Ngombé’s bibliotek er omgivet af en enorm ‘Junglebog’; 18.000 beboere hvoraf 7.400 er indfødte, semi-nomadiske indbyggere. Alle har de lært ‘skovens vej’ fra fødslen, og deres liv afhænger af den. Bibliotekets skov af bøger er lige så vigtig.”

Global Timbers CEO Anders Bitzer udtaler: “Det glæder os at kunne give tilbage til de samfund, vi får vores træ fra. Interholco’s COVID-19 indsamling fik dem til at skille sig ud, og inspirerede os til at sponsorere netop et af deres sociale projekter i Congo; ét som ville medføre en langsigtet forbedring af børnene i områdets liv. Her er et smukt eksempel på, hvordan virksomheder og lokale samfund kan mødes om at hæve levestandarderne gennem adgang til uddannelse.

 

__

 

Interholco

Siden 1962 har Interholco (IHC) leveret hårdttræsprodukter til B2B kunder i mere end 40 lande verden over. IHC overser 1.16 millioner hektar congonesisk regnskov, og de er anerkendt som en markedsleder indenfor bæredygtigt skovbrug.

Global Timber

Global Timber har siden 2006 importeret og eksporteret hårdttræ til og fra mere end 50 lande fra seks kontinenter. Global Timber har hovedkontor i Aarhus samt salgskontor i Malaysia og Sverige. Tilsammen beskæftiger virksomheden mere end 40 medarbejdere på verdensplan. Der er et stærkt ønske om at være til stede i og støtte de områder de handler i og være til stede gennem hele værdikæden.