Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

HUGST
I BÆREDYGTIGE
SKOVBRUG

Når træ fældes kaldes det hugst. Hugst er vigtigt for at sikre balance i skovens træsorter og maksimere optagelse af CO2, da dette gør plads til nye træer.

For at drive hugst på en bæredygtig måde tages der højde for koter på de forskellige træsorter i skoven. Dermed sikres det, at der ikke drives rovdrift på de kommercielt populære arter.

Udover koter skal hugst leve op til flere krav for at opnå miljø-certificeringer.

 

Koter og variation

Der findes et væld af træsorter i verdens skove.
I Europa er særligt arter som Eg, Bøg, Ask, Birk og Douglas velkendte.
I Amerika findes arter som Ahorn, Kirsebær, Valnød, Pine, Basswood og Ceder.

Vender vi blikket mod tropisk træ, er listen næsten uendelig; Abachi, Azobe, Bilinga, Bubinga, Ipé, Denya, Cumaru, Zebrano, Tali, Teak, Jatoba og Mahogni er bare nogle få af de træsorter, man finder i tropiske skove.

Træsorternes hårdhed, fleksibilitet, vægt og udseende er lige så mangfoldig som sorterne selv. Hvilken type træ et projekt kræver, er et spørgsmål, forhandlere som os har et vigtigt ansvar ift. at rådgive om.

Det er nemlig essentielt at udbrede viden om mindre kendte træsorter for at undgå rovdrift på, og i værste fald udryddelse af, de mest kendte sorter som Ipé, Cumaru og Teak.

Derfor er Global Timber medlem af FSC®-fællesskabet Lesser Known Timber Species, som sætter fokus på at øge diversiteten i efterspørgslen på tropisk hårdttræ.

 

Certificeringer

FSC®

FSC® er verdens mest ambitiøse globale certificering til ansvarlig skovdrift og din sikkerhed for træ og papir fra veldrevne skove og andre ansvarlige kilder. FSC® arbejder både for natur og menneskers vilkår i verdens skovområder.

FSC® er det eneste mærke af sin slags, som sikrer lige stemmeret og indflydelse til sociale, miljømæssige og økonomiske interessenter. På den måde ved du, at FSC®-mærket er bygget på de tre grundpiller i CSR og tager hensyn til de tre bæredygtighedsparametre i skoven – social, økonomisk og miljømæssig bæredygtighed.

FSC® har 10 grundprincipper:

  1. Overholdelse af lovgivning
  2. Arbejdstagernes rettigheder og ansættelsesvilkår
  3. Oprindelige folks rettigheder
  4. Forholdet til lokalsamfundet
  5. Skovens goder
  6. Miljøværdier og påvirkning
  7. Driftsplanlægning
  8. Overvågning og vurdering
  9. Høje bevaringsværdier
  10. Gennemførelse af driften

Global Timber er FSC®-certificeret, og vi leverer direkte fra vores godkendte leverandører og nøje udvalgte internationale partnere.

FSC®-Licenskode: FSC-C018269

 

PEFC 

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification) er verdens største certificeringssystem for bæredygtigt skovbrug. PEFC er bygget op af nationale medlemmer i mere end 50 lande, så retningslinjerne for den bæredygtige skovdrift er tilpasset det enkelte lands klima og miljø.

PEFC er din sikkerhed for at det træ, der fældes og bruges hele vejen fra savværkerne og ud til de endelige produkter på hylderne, er bæredygtige. PEFC støtter bæredygtig forvaltning af skoven.

Global Timber er PEFC-certificeret. Vi udvælger nøje vores internationale samarbejdspartnere.

Registreringskode for PEFC: PBN-PEFC-COC-011785