Vælg sprog:
DK Dansk
EN Engelsk

Søg træsorter:

henter..

Endnu en EPD
på tropisk træ

Global Timber kan tilføje endnu en EPD til vores dokumentation for en grønnere fremtid.

Denne gang omhandler det Tali terrassebrædder i FSC® 100% (21 x 145mm). Tali er et pragteksempel på en tropisk træsort, da den optager mere CO2 end produktionen samt transporten af træsorten udleder. Vi er utrolig stolte af, at Global Timber er med i front på dette vigtige område inden for ansvarligt byggeri.

Sammenlignet med nogle af de mest anerkendte og modificeret træsorter, viser vores EPD sig at være helt i top – og endda markant bedre – på flere punkter. Derfor er de gamle argumenter og sejlivede myter om tropisk træ forældet med denne nye dokumenterbare viden.

Sammen med vores certificering, kan denne EPD dokumentere, at det ikke er ”farligt” at anvende tropisk træ, da man ikke ødelægger regnskoven gennem ansvarligt skovbrug; faktisk forbedres CO2 optagelsen i regnskoven, når der vokser mere nyt tali op.

 

Se vores EPD’er her.

 

Hvad er en EPD?

En EPD (Environmental Product Declaration) er en miljøvaredeklaration, som dokumenterer en varers miljømæssige egenskaber og udvikles iht. anerkendte europæiske og internationale standarder.

 

Selvom beregninger for disse data kan være komplicerede og komplekse, indeholder en EPD også miljøpåvirkninger til luft, jord og vandområder udover CO2-beregninger. Kort sagt gør EPD’en det lettere at sammenligne forskellige byggematerialers påvirkning på miljøet.